Username:
Password:
Register Forgot?

Ahmet Özhan - Üzgünüm Leyla

...
6673 views | Category: Music | Added by nihavend on 2012/12/20
Tag: ahmet özhan, saadettin kaynak, vecdi bingöl, tsm, türk sanat müziği, türk müziği, klasik türk sanat müziği, nihavend, segah, trt müzik, sanat müziği, şarkı sözleri, biyografi, ahmet özhan kimdir

Beste: Saadettin Kaynak
Güfte: Vecdi Bingöl
Makam: Segah/Nihavend

Saadettin Kaynak, musikimizde özel bir yeri olan "Üzgünüm Leyla" şarkısında iki makam birden kullanmıştır. Esere Segâh makamında başlayıp Nihavent makamı ile bitirmiştir.
ÜZGÜNÜM LEYLA (SÖZLER)

Dertliyim ruhuma hicranımı sardım da yine
İnlerim şimdi uzaklarda solan gül gibiyim
Gecenin rengini kattım içimin matemine
Sönen ümit ile gülden güle ömrüm gibiyim

Bahtımın yıldızı sanmıştım seni
Sensiz karanlıktır her günüm Leyla
Ayrılık mecnuna döndürdü beni
Dertliyim dertliyim yürekten
Üzgünüm Leyla
Ahhhh Leyla

Sevda yaman bir çile
Çekenler düşer dile
Ayrılık ölüm gibi
Giden gelmiyor Leyla
Gülüm, yaprağım soldu
Gönlüme hazan doldu
Bir ömür harap oldu
Onu bilmiyor Leyla

Beste: Saadettin Kaynak
Güfte: Vecdi Bingöl
Makam: Segah/Nihavend


AHMET ÖZHAN (Biyografi)

1960’lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimini tamamlamıştır. İlk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosundadır. Genç yaşta başlayan sahne performanslarıyla Ahmet Özhan 70’li ve 80’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştır. İlerleyen yıllarda zamanın çeşitli üstadlarından birebir istifadeleri olmuş, bu arada plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorumcu, programcı ve yönetmen olarak da görev üstlenmiştir. Bu zaman zarfında onlarca 45’lik plak ve longplay doldurmuş, daha sonra çok sayıda kaset, CD çalışmaları bugüne kadar süregelmiştir.

Ahmet Özhan, popüler ve klasik Türk müziğinin yanı sıra, 80’li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile ülkesinde yeni bir akımın da öncüsü olmuş, bu alanda da üretim ve araştırmaları devam etmektedir.

Sanat hayatı boyunca, Türk Müziğinin popüler ve diğer alanlarında birçok ödül kazanmış, yurt içinde yüzlerce konserle ülke sanatına katkıda bulunmuş ve yine çeşitli ülkelerde katıldığı festivaller ve beş kıtada verdiği konserlerle, ulusal kültürünü başarıyla temsil etmiştir.
1998 Yılında “Devlet Sanatçısı” unvanı almıştır.

1981- 1991 yılları arasında TRT İstanbul Radyosunda ses sanatçısı olarak görev yapan Ahmet Özhan, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun kuruluşunda yer almış ve o tarihten beri bu topluluğun Kurucu Genel Sanat yönetmenliği görevini sürdürmektedir.

Ahmet Özhan, Hatice Özhan ile evli olup Özgül ve Özcan isimlerinde iki çocuk babasıdır.

Kaynak: ahmetozhan.com.tr

COMMENTS

5 + 8 =
Suggest Video | Search | Contact | RSS | Twitter | Facebook | ⚾ Switch Theme