Username:
Password:
Register Forgot?

Azam Ali - Abode

...
8879 views | Category: Music | Added by nihavend on 2011/10/04
Tag: azam ali, vas, niyaz, new age, world music, dünya müzikleri, etnik müzik, türkçe altyazı

Azam Ali, sahnede "Adobe" (ikametgah) adlı çalışmayı yorumlamaktadır. Videoda, eserin sözlerinin karşılıkları Türkçe altyazılı olarak sunulmaktadır.
Azam Ali, İran'da hayata merhaba deyip, ergenlik yıllarını Hindistan'da geçirip daha sonra, müzikal bir eğitim almak amacıyla Los Angeles'a yerleşmiştir.

California doğumlu ve jazz sever bir perküsyoncu olan Greg Ellis'le, 1995 yılındaki "Master Musicians of Jajouka" konserinde tanışır ve "Vas" isimli grubu kurarlar. Vas adı altında ortaya çıkardıkları eserlere Narada (önemli bir müzik şirketidir) sahip çıkar. Bundan sonra, grubun tüm albümleri ve üyelerin solo projeleri, bu şirket sayesinde dünya müzik marketlerine dağıtılır.

In The Garden Of Souls, grubun, dünyaya ve evrene bakış açılarını çok iyi bir şekilde yansıtır. Özellikle Azam Ali imzasının geçtiği cümlelerde, new-age akımının etkileri ve doğu mistisizminin ağırlığı hissedilir. Tibet çalgıları, ud, çello, zil ve ritm sesleriyle bezenmiş müziklere, Azam Ali'nin büyülü vokali eşlik eder.

"Niyaz" ismiyle kurulan grup ise; elektro-sentez üstadı, Grammy Ödülüne aday olmuş Carmen Rizzo ve bir gitarviyol ve yaylı çalgılar üstadı olan Loga Romin Torkian, ki Axiom of Choice isimli enfes bir projesi-grubu olmuştur onun da, grubun diğer üyeleridir. Ortaçağ latin bestelerini de seslendirdiği Portals of Grace isimli albümü 90'lı yılların sonuna doğru çıkmış, akabinde kurucusu olduğu VAS grubu ile çalışmalarına 2004'e dek devam etmiştir.

Çok sesli elektro-etnik müziğin en iyi örneklerinden birini icra eden Azam Ali, hem popüler dinleme zevkinin hem sanatsal kriterlerin doruğunda üstün ve özgün eserler üretmektedir. Her çalışmasıyla Billboard'dan tam puan alan sanatçı, benzersiz vokalini neredeyse bir enstrüman gibi kullanmasıyla tanınıyor.

COMMENTS

5 + 8 =
Suggest Video | Search | Contact | RSS | Twitter | Facebook | ⚾ Switch Theme