Username:
Password:
Register Forgot?

Selâmi Şahin - Sen Mevsimler Gibisin (Yalancısın Sevgilim)

...
11174 views | Category: Music | Added by nihavend on 2012/02/20
Tag: selami şahin, sanat müziği, mahur, trt, canlı performans, şarkı sözleri, biyografi

Selami Şahin, söz ve müziği kendisine ait olan "Sen Mevsimler Gibisin" adlı şarkısını canlı olarak yorumlamaktadır.
Makâm : Mahûr
Usûl : Semâî
Bestekâr - Güftekâr : Selâmi Şahin

SEN MEVSİMLER GİBİSİN (SÖZLER)

Sen gidince rûhumu bir alev sardı
Ağlayan gözlerimde hâtıran kaldı
Bir zamanlar seninle mes'ût yaşardık
Şimdi o mutlu günler mâzide kaldı

Yalancı dünya gibi yalancısın sevgilim
Sen mevsimler gibisin değişirsin sevgilim

Uzanan ellerimi bomboş bıraktın
Gözlerimde yaş olup sel gibi aktın
Son ümidim sendin sana inandım
Ummadığım bir ânda beni bıraktın

Yalancı dünya gibi yalancısın sevgilim
Sen mevsimler gibisin değişirsin sevgilim

----------------------------

SELAMİ ŞAHİN (Biyografi)

15 Ağustos 1948 yılında Hatay'ın Yayladağı'ndaki Yoncakaya köyünde dünyaya geldi. Üçü kız üçü erkek altı kardeşten dördüncüsüdür. Annesi İskenderiyelidir ve ev hanımıydı babası ise inşaat ustasıydı. Maddi olanaksızlıklardan dolayı Şahin ve kardeşleri ancak ilkokulu okuyabilmiştir.

Annesinin ve babasının rızalarını alarak 1962 yılında henüz 14 yaşındayken sırasıyla Antakya'da, Adana'da ve Ankara'da muhtelif yerlerde çalıştı. 1963 yılında İstanbul'a geldi ve birçok farklı yerde çalıştı. 1964 yılında Doğubank iş hanında yer alan bir plakçıda çalışmaya başladı. Notayı herhangi bir müzik hocasından ders almadan, kitapların yardımı ile kendi kendine öğrendi. Aynı yıl bestekar İrfan Özbakır'ın iki eseri ile Bana Yalvarma Artık adlı bir 45'lik plak yaptı ve Cavit Deringöl, Zeynettin Maraş, Orhan Gencebay, Abdullah Nail Bayşu gibi birçok besteciyle çalıştı.

Anadili Arapça'dır. Türkçe'yi daha sonra öğrenmiştir. 2011'de çıkan albümündeki eserleri Arapça söylemiştir.

Müzik Kariyeri
1965-1966 yıllarında Sabır Taşı 45'liğiyle üne kavuştu. Henüz o yıllarda Long Play yoktu. Bestecilik hayatı 1967-1968 yıllarında başladı. Sen Mevsimler Gibisin adlı eseriyle "Altın Kelebek Yılın Şarkısı" ödülünü aldı.

Bu güne kadar 15 adet 45'lik plak, 8 adet Long Play, 10 adet kaset ve CD yaptı. 300'ün üzerinde bestesi vardır. Kendisi ve birçok sanatçı tarafından bu besteler seslendirildi. Tanınmış şarkılarından bazıları şunlardır: Sen Mevsimler Gibisin, Gitme Sana Muhtacım, Senin Olmaya Geldim, Tanrım, Boş Vere Boş Vere, Eskimeyen Dost, Gözler Kalbin Aynasıdır, Seninle Başım Dertte, Özledim Herşeyini, Seni Sevmediğim Yalan, Kasımpaşalıyım, Sensiz Olmuyor, Namerd Olayım, Hesabım Var, Ne Faydası Var, Hey Hey Bakar mısın?, Ne duamsın ne de bedduam.

1985 yılında evlendi. İki oğlu ve bir kızı vardır. 2004 yılında çıkardığı İyi ki Varsın albümündeki İyi ki Varsın adlı şarkısının video klibinde, büyük oğlu Lider Şahin ve eşi Didem Şahin ile beraber rol aldı.

2010'da Burcu Güneş'in de düet yaptığı bir single ile Ben Bir Tek Kadın (Adam) Sevdim müzik severlerinin karşısına çıktı.

Kaynak: wikipedia.org

COMMENTS

7 + 10 =
Suggest Video | Search | Contact | RSS | Twitter | Facebook | ⚾ Switch Theme