Username:
Password:
Register Forgot?

Yalnız Kahraman: Ebuzer El Gıfari (Film)

...
7026 views | Category: Music | Added by admin on 2012/06/18
Tag: film, ebu zer el gıfari, yalnız sahabi, ilk müslümanlar, reha yeprem, dini film, gündoğar

Film, ilk müslümanlardan olan Ebuzer Gıfari Hazretlerinin hayatından kesitleri konu edinmektedir.

Hz. Peygamber, Ebu Zer ile ilgili olarak şöyle buyurmuştur:
"Allah Ebû Zerr'e rahmet etsin! O, yalnız gezer, yalnız ölür ve yalnız haşr olunur."
Yönetmen: Nazif Tunç
Senaryo: Mehmet Uyar
Görüntü Yönetmeni: Turgay Aksoy
Müzik: Gündoğar, Uygulayıcı
Yapımcı: Barış Yıldırım, Kurgu
Yönetmeni: Necdet Tok
Sanat Yönetmeni: Vugar Aliyev, Ses Tasarım: Erdem Dayıoğlu,
Yardımcı Yönetmen: Oğuzhan Akçay
Oyuncular: Reha Yeprem (Ebuzer el- Gıffari), Sinem Karanfil (Ümmüzer), Halit Karaata (Muaviye), Betül Aşçıoğlu (Ümmü Cündeb), Engin Özer (Haris), Türel Sağlam (Üneys), Necdet Tok (Abbas), Yakup Konca (Münzir), Mustafa Diyar Demirsoy (Cabir), Yılmaz Fidan (Erkam), Ragıp Karcan (Lebid), İbrahim Kumral (Ebu Cehil), Vugar Aliyev (Hümeyr), Halit Sunal (Kays)

Film Özeti:
Ebuzer isminde bir genci konu alır. Bu genç öyle bir gençtir ki Gıfar dağlarında cesaret abidesi olarak ün salmış yumruğu güçlü kılıcı keskin bir gençtir. Şam'a ticaret için giden kervanlar Ebuzer denilen bu gence kılıç payı bile vermektedirler sırf kervanları güvenli bir şekilde Şam'a ulaşsın diye.

Ancak bu gencin beğinilmeyen iki alışkanlığı vardır. Soygunculuktan gelen bu paraları yoksullara dağıtır ve putları hiç mi hiç sevmez. Bir taş parçasından nasıl medet umarlar diye kendini yer bitirir ve bunlarada karşı koymaktadır

Gıfar halkı yıllar boyunca süre gelen kuraklığıda Ebuzer'in putlara karşı saldırmasına bağlamaktadırlar. Bu sebepledir ki fırsat bulduklarında Ebuzer'i öldürüp putlarla barışmayı buna bağlı olarakda yağmurun yağmasını beklemektedirler.

Ebuzer, Mekke'de 'Allahtan başka ilah olmadığını' ilan eden Resulullah'ın müşrikler tarafından dışlandığını, zulme uğradığını duyar. Mekke'ye giderek, taşa demire değil, tek olan Allah'a inanmaya davet eden Muhammed'in dinine girecektir.

Peygamberine kavuşmak için Mekke yoluna düşer.Müşriklerin zulmünden korku her tarafı sarmış. Dövülmekten, işkence görmekten korkan halk, Muhammed'in (s.a.v) kaldığı yeri göstermez. Zulümden kurtardığı küçük köle Ebuzer'e yardımcı olur. Evine götürür. Peygamber, bir iki gün eve gelmeyecektir. Köle çocuk, Şam'daki annesinden bahseder... Peygamberine kavuşmak için yanıp tutuşan, Resulullahı görmek için kavrulan Ebuzer, annesine sarılmak için ağlayan köle çocuğun gözyaşlarına da duyarsız olmayacaktır.

COMMENTS

10 + 8 =
Suggest Video | Search | Contact | RSS | Twitter | Facebook | ⚾ Switch Theme