Username:
Password:
Register Forgot?

Abdullah Beyhan - Sübhanallah (Arabic)

...
18670 views | Category: Music | Added by admin on 2012/08/02
Tag: abullah beyhan, ilahi, arapça ilahiler, umut karadağ, orijinal klip, nasheed, istanbul görüntüleri, ilahi sözleri, şarkı sözleri, lyrics, arabic nasheed, biyografi, abdullah beyhan kimdir

Abdullah Beyhan'ın Sübhanallah adlı Arapça eserinin klibidir.

Söz-Beste: Abdullah Beyhan
Yönetmen: Umut Karadağ
ABDULLAH BEYHAN - SUBHANALLAH (Sözler / Lyrics)

Subhanallah

Subhanallah ve bihamdih
Subhanallahil azim
Raditu billahi rabben
Ve raditu bil islami din

Ve Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem
Nebiyyen ve resulen habiballah
ve eşrefel murselin


ABDULLAH BEYHAN (Biyografi)

1986 İstanbul’da doğdu. 5 yaşına kadar doğduğu semt olan Eyüp’te ikamet etti. İlk ve orta öğretimini Sultangazi’de tamamladı. İlkokul sonrası Sümbül Efendi Erkek Kur’an Kursun’da bir yıl Kur’an ve dini bilgiler eğitimi aldı. Tasavvuf musikisiyle o yıllarda tanıştı.

1996 yılında Süleyman Özcanlı ile beraber Marmara Fm’de Papatyalar Açarken programının küçük konuğu olan Beyhan, ilahileriyle programın neşe kaynağı oldu. İlk albümü ‘Ya Allah’ 1998 yılında Öz Beyhan Prodüksiyon markasıyla sevenleriyle buluştu. Birinci albümdeki başarı bir yıl sonra çıkacak olan ‘Sen Yarattın’ albümünün hazırlıklarına hız verdi.

Müzik eğitimi ve çeşitli sebeplerden dolayı albüm çalışmalarına uzun süre ara verdi. Bu zaman zarfında def, tef,bendir, kudüm, küp, darbuka, bateri, çalmaya başladı. Ayrıca 2 yıldır hem percusion hem de ney üflemeye devam etmektedir.

Vatani görevini tamamladıktan sonra Tasavvuf musikisi ve müzik alanında çalışmalarına hız verdi. Söz, beste ve yorumlarıyla bir çok meşhur sanatçıyla çalışmalarını sürdürdü.

Beyhan, 2 yıl aradan sonra 2008 yılında S.A.V adlı albüm çalışmalarına başladı. 18 aylık uzun bir çalışmanın sonucu aranjörü Emre DEMİRHAN`ın kayıt stüdyosunda, muhterem babası İsmail BEYHAN yönetmenliğinde (S.A.V) isimli albümle sevenlerine tekrar merhaba dedi ve piyasada hızlı bir çıkış yaptı. Çeşitli TV programlarına ve organizasyona katılan Beyhan, dinleyenlerinden olumlu tepkiler alıyor ve bunun mutluluğunu yaşıyor.

Sanatçı Abdullah Beyhan Stüdyo pekerde başlamış olduğu çalışmalarını sonra erdirdi. 2012 Ramazan Ayı`nda yeni albümü "HAKİKAT"i yayınlayarak kendi alanında yeni bir dönem başlattı.

Kaynak: abdullahbeyhan.net

COMMENTS

10 + 4 =
ada 2013-11-17 15:40:56
çok yakışıklısınız sesinize hayranım
Suggest Video | Search | Contact | RSS | Twitter | Facebook | ⚾ Switch Theme